Gå til primært indhold
Billede af hovedfacaden på Sydhavnsgade set ligepå

Sydhavnsgade i København har nu fået 333 microliving-boliger, 17 hotellejligheder og kælder. Microliving-projektet dækker over et samlet areal på ca. 12.800 m2, 10 etager og en tagflade indrettet som tagterrasse i differentierede niveauer. Derudover er der læsesal, fælleskøkken og en café. Altså boliger med fællesskabet som omdrejningspunkt. Projektet forventes at opnå en DGNB Guld certificering

Projektperiode
2024
Sted
København SV
Arkitekt
Vandkunsten
Fotograf
Candello Media

Projektet

Før projektets begyndelse satte bygherre, ejendoms- og byudvikler NPC, en klar linje og kurs: Lejelejligheder målrettet primært nyuddannede og unge voksne, samt at projektet skulle DGNB Guld certificeres. JCN Bolig er entreprenøren bag det ambitiøse og komplekse projekt, hvor arkitektur og fællesskab har været i højsædet. 

At projektet er udformet omkring en DGNB Guld certificering har haft betydning for bl.a. valget af byggematerialer, som skulle have EPD-dokumentation og -godkendelse. Derudover skulle brugen af beton minimeres og træ vælges hvor muligt. Byggeriet får desuden begrønnede facader, grøn energi og en grøn opvarmningsform.

Vi har leveret

I samarbejde med Kastrup Vinduet har SCANGLAS leveret 2.100 m2 3-lags energiruder. Blandt energiruderne er der ruder med solafskærmende egenskaber, COOL-LITE SKN 183, samt ruder med lamineret og lydlamineret glas.

Energiruderne er med til at sikre, at boligerne beholder og udnytter varmen, så behovet for opvarmning og dermed energiforbrug reduceres. De solafskærmende ruder minimerer risikoen for overophedning i de sydvest-vendte facader, og gør det samtidig mulig at beholde et stort vinduesareal (dagslys) uden at det har negative konsekvenser for det termiske indeklima. Et bedre indeklima, der i højere grad vil være mere ensartet året rundt. Med henblik på støj, som er en af de største bidragsyder til et dårligt indeklima og mistrivsel, er der tænkt lydreducering ind i flere rudeopbygninger, grundet projektets centrale placering, og en hovedfacade vendt direkte ud til en af de helt store trafikårer i København.

Produkter anvendt i projektet

COOL-LITE SKN
Solkontrollerende glas

COOL-LITE SKN

Belægningen sikrer effektiv solafskærmning, mens den bibeholder en neutral farve

Se mere
PLANITHERM XN
Energiglas

Floatglas med en lavemissiv belægning

Et energiglas der kombinerer energieffektivitet med nye standarder for dagslys

Se mere
Lamineret sikkerhedsglas
Sikkerhedsglas

Lamineret glas

Lamineret glas beskytter mod uheld og forsætlige overfald og skader

Se mere

Vil du høre mere?

Allan Lund

Allan Lund

Area Sales Manager, BU Windows

Glas er det flotteste og mest imponerede byggemateriale, hvis du spørger os

Vil du se, hvad vi mener? 

Vores andre projekter

Se alle referencer