Gå til primært indhold
Billede af Isfjordscenteret fra oven med udsigt over isfjorden

Hvert år finder tusindvis af besøgende vej til Ilulissat Isfjord for at se de gigantiske isbjerge som flyder rundt i Diskobugten. Det flere gange prisvindende Isfjordscenter blev bl.a. kåret til "Et af verdens bedste steder at besøge" af TIME Magazine i 2022. Det er den mest berømte turistattraktion i Grønland og er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Projektperiode
2021
Sted
Ilulissat, Grønland
Arkitekt
Dorte Mandrup
Fotograf
Adam Mørk

Projektet

På Grønlands vestkyst ligger en af verdens hurtigste gletsjere: Sermeq Kujalleq. I mere end 250 år er den 680 meter tykke og 7.500 meter brede isbræ blevet studeret, og er i dag mere end nogensinde aktuel i de videnskabelige studier af  klimaforandringerne. Ilulissat Isfjord ligger et par kilometer fra Sermeq Kujalleq.

Dorte Mandrup er arkitekten bag Isfjordescenteret, som åbnede dørene i 2021: Et kulturelt landemærke og besøgscenter for lokale beboer, klimaforskere og turister. Bygningen er udformet som en slags port mellem by og natur, og er designet til at falde ind i Diskobugtens landskab. Det ultimative udsigtspunkt over Isfjordens historiske atmosfære. Ikke alene er Isfjordscenteret designet som et besøgscenter og udsigtspunkt, bygningen fungerer også som passage til og fra Diskobugten, og er samtidig udformet med henblik på, at vandrere kan søge ly for den barske natur.

Kai Andersen har skabt 52 unikke stålrammer hvortil SCANGLAS har leveret henholdsvis udadhældende - og indadhældende trelags ruder. For at skabe de dynamiske facader er samtlige 350 ruder unikke, alle i forskellige størrelser samt hældinger.

De udadhældende ruder er opbygget af hærdet solafskærmende glas, hærdet energiglas samt lamineret glas. De indadhældende ruder er hærdet solafskærmende glas, energiglas samt lamineret glas. Glasopbygningen er konstrueret med henblik på især personsikkerhed men også indeklimaet i besøgscenteret, der hovedsageligt består af glas, hvorfor der er valgt et glas med høje solafskærmende værdier.

Produkter anvendt i projektet

COOL-LITE XTREME
Solkontrollerende glas

COOL-LITE XTREME

XTREME-typerne er markedets mest avancerede solkontrollerende glas

Se mere
PLANITHERM XN
Energiglas

Floatglas med en lavemissiv belægning

Et energiglas der kombinerer energieffektivitet med nye standarder for dagslys

Se mere
Hærdet glas
Sikkerhedsglas

Hærdet glas

Et fem gange stærkere glas end almindeligt glas. Når hærdet glas belastes så kraftigt, at det går i stykker, splintres det i små, ufarlige stumper

Se mere

Vil du høre mere?

Morten Lau

Morten Lau

Salgschef

Vi har mange års erfaring med glas

Har du brug for rådgivning eller sparring omkring et projekt med glas, så sidder vores team af eksperter inden for projektering, facader og vinduer klar. 

Vores andre projekter

Se alle referencer