Gå til primært indhold
Billede af DFDS domicil i fuld længde

Årets Kontorbyggeri 2023: DFDS domicil i Nordhavn. Et gennemført byggeri, hvor der er indtænkt energioptimering, funktionalitet og ikke mindst en æstetik rodfæstelse i DFDS. Domicilet er honoreret med DGNB Guld.

Projektperiode
2022
Sted
København Ø
Arkitekt
PLH Arkitekter
Fotograf
Thorbjørn Hansen

Projektet

Bygningen, der dækker over 12.500 m2 og huser op mod 700 medarbejdere, er udformet med afsæt i DFDS' DNA: Cruiseskibe. Placeringen på molen understøtter illusionen og betyder samtidig, at domicilet nu er nabo til egne færgeterminaler med frit udsyn til skibene fra kontorerne. Placeringen af bygningen stillede krav til valg af glastyper, da støj fra færgemotorer ikke skulle være en generende faktor for brugerne af bygningen. 

Rammerne for byggeriet er derudover skabt ud fra krav om et godt indeklima, lave udgifter til vedligeholdelse og energiforbrug, samt kvalitet. PHL Arkitekter står bag designet af bygningen fra inderst til yderst, og hver detalje er tænkt ned til det mindste, med en ambition om en klar forbedring af miljøpåvirkningen.   

Valget af glasset til bygningens facade har stor indflydelse på indeklimaet samt energiforbruget, og bidrager til, at bygningen har kunne nå sin DGNB Guld certificering. SCANGLAS har i samarbejde med Eiler Thomsen leveret 1.800 m2 3-lags solkontrollerende glas og 1.000 m2 3-lags energiglas. Derudover er der i glaskonstruktionen integreret lydisolering, med henblik på støj fra omgivelserne. Det solkontrollerende glas bidrager til, at bygningen ikke bliver overophedet i de varme måneder, mens energiruderne sikrer en effektiv udnyttelse af den gratis varme solen tilfører bygningen, samt med sine isolerende egenskaber bidrager til at den tilførte varme forbliver i bygningen. 

Derudover har vores interiørteam, i samarbejde med Dansk Dørteknik, leveret glasvægge og -døre til samtlige mødelokaler. Dørene er leveret med over- og sideblok, mens væggene er med lydlaminerede glas. Udvalgte mødelokaler er udstyret med termoruder for ekstra høj lydreduktion, med en samlet lydværdi for væggen på 46 dB. Det bidrager til et funktionelt kontorfællesskab, hvor kvadratmeterne er udnyttet godt, bygningens naturlige lysindfald bibeholdes i mødelokaler, og der er mulighed for at søge i helt ro i mødelokalerne med termoruder.

Produkter anvendt i projektet

COOL-LITE SKN
Solkontrollerende glas

COOL-LITE SKN

Belægningen sikrer effektiv solafskærmning, mens den bibeholder en neutral farve

Se mere
PLANITHERM XN
Energiglas

Floatglas med en lavemissiv belægning

Et energiglas der kombinerer energieffektivitet med nye standarder for dagslys

Se mere
Lamineret sikkerhedsglas
Sikkerhedsglas

Lamineret glas

Lamineret glas beskytter mod uheld og forsætlige overfald og skader

Se mere

Vil du høre mere?

Morten Lau

Morten Lau

Salgschef

Vi har mange års erfaring med glas

Har du brug for rådgivning eller sparring omkring et projekt med glas, så sidder vores team af eksperter inden for projektering, facader og vinduer klar. 

Vores andre projekter

Se alle referencer