Gå til primært indhold
Et billede af det nye Campus i Ørestad

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har fået nye, moderne rammer, og flytter dermed campus fra Emdrup til Ørestad. Byggeriet er pre-certificeret med DGNB på Guld- og Hjerteniveau

Projektperiode
2021 - 2024
Sted
Ørestad
Arkitekt
PLH Arkitekter
Fotograf
Emil Pedersen

Projektet

Den nye bygning dækker et areal på 7.000 m2 og skal med de nye, moderne faciliteter understøtte de 800 fuldtidsstuderende, 2.000 kursister og 70 medarbejdere i deres kreative arbejde. Fra start til slut har de studerendes behov og ønsker været omdrejningspunktet for udformningen af det nye campus. Et syv-etagers højt uddannelsesdomicil der inviterer verdenen inden for og danner fleksible rammer omkring de studerendes dagligdag. 

Igennem hele projektet er der tænkt på at reducere CO2-aftrykket, nedbringe energiforbruget og sikre et godt indeklima. På baggrund heraf kunne projektet pre-certificeres med DGNB på Guld- og Hjerte-niveau. Hjertet er en særlig udemærkelse, når der især er lagt vægt på sundhed og komfort, herunder fokus på termisk indeklima, luftkvalitet og akustik. 

SCANGLAS har i samarbejde med Redtz Glas og Facade A/S leveret 199 stk. 3-lags energiruder med COOL-LITE XTREME 61/29.  For at give studerende og ansatte et lyst og åbent læringsmiljø, er store dele af facaden lavet med glas. For at undgå overophedning, og dermed et højere energiforbrug til nedkøling af bygningen, var der høje krav til solafskærmende egenskaber i glasset. XTREME-varianterne har et højt selektivitetstal hvilket betyder, at glasset lader en høj grad af lystransmittansen passere, mens solvarmen selekteres fra. Med andre ord en glastype der er ideel til moderne arkitektur, hvor der ønskes maksimalt dagslys, transparens og kraftig solkontrol.

De karakteristiske "vinger" på facaden skal sammen med det solafskærmende glas bidrage til, en effektiv temperaturregulering af bygningen, da lys og skygge kan indstilles og udnyttes bedst muligt i løbet af dagen. 

Ydermere er der i udvalgte rudeopbygninger anvendt lamineret sikkerhedsglas, samt sikringsglasset STADIP PROTECT

Facaden er lavet med aluprofiler i en vinrød farve, som matcher de genbrugte røde mursten anvendt i murværket. Byggeriet er opført af 5E Byg med PLH Arkitekter, Dall & Lindhartsen og Ingeniør'ne bag udformningen af projektet. 

Produkter anvendt i projektet

COOL-LITE XTREME
Solkontrollerende glas

COOL-LITE XTREME

XTREME-typerne er markedets mest avancerede solkontrollerende glas

Se mere
Lamineret sikkerhedsglas
Sikkerhedsglas

Lamineret glas

Lamineret glas beskytter mod uheld og forsætlige overfald og skader

Se mere

Vil du høre mere?

Morten Bunszey

Morten Bunszey

Kalkulationsansvarlig

Vi har mange års erfaring med glas

Har du brug for rådgivning eller sparring omkring et projekt med glas, så sidder vores team af eksperter inden for projektering, facader og vinduer klar. 

Vores andre projekter

Se alle referencer