Gå til primært indhold
Danske Banks nye hovedsæde set ude fra gaden

Danske Bank kunne i foråret 2024 flytte ind i Danmarks største kontorbygning i hjertet af København. Det var samtidig en markering af første etape af det nye bykvarter Postbyen, som frem mod 2029 langsomt udvikles og integreres i Københavns byliv. Domicilet er LEED Guld certificeret.

Projektperiode
2024
Sted
København V.
Arkitekt
Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Fotograf
Adam Mørk, Rune Johansen

Projektet

6.000 medarbejdere får deres daglige gang i det nye 73.000 m2 hovedsæde i Postbyen. Det gør Danske Banks domicil til Danmarks største kontorbygning. Domicilet består af to atriumbygninger med en gangbro som forbinder de to.

Bygningerne er designet ud fra tanker omkring transparens, tilgængelighed og samarbejde for medarbejder, og med tanke for omgivelserne: Ikke alene skulle bygningerne passe ind i området bag Hovedbanegården, det skulle også invitere mennesker ind fra flere sider. Et imødekommende arbejdsmiljø, og en enestående oplevelse for besøgende. Dele af Danske Banks Domicil er åbent for offentligheden, og bl.a. kan halvdelen af den store foodhall, som fungerer som kantine for Danske Banks ansatte, benyttes af offentligheden, såvel som caféen og bankens museum. Materialevalg og energiforbrug var et omdrejningspunkt, og således kunne det nye domicil certificeres med LEED Guld.

I samarbejde med Fjelsø har SCANGLAS leveret i alt 9.000 m2 3-lags energiruder til domicilet, fordelt på 32 forskellige rudeopbygninger med forskellige funktioner (energibidrag, solafskærmning, lydisolering, sikring) som sikrer at indeklimaet i bygningen er optimalt året rundt, med en sikkerhed der er i top. 

I rudeopbygningerne er der anvendt en del sikkerhedsglas, herunder hærdet-, lamineret- samt sikringsglas (P5A), kombineret med solafskærmende egenskaber fra COOL-LITE SKN 176. Sikringsglas hjælper med at beskytte imod indbrudsforsøg eller hærværk

I udvalgte rudeopbygninger er energiglasset ECLAZ og ECLAZ One anvendt. ECLAZ bidrager til et godt lysindfald, et behageligt indeklima samt besparelser på indeklimaet. Det er samtidig et godt valg i forbindelse med certificeringer som DGNB eller LEED, da det bidrager med en høj grad af naturligt lys og dermed sikrer et godt indeklima, og samtidig energioptimerer bygningen.   

Udover Danske Banks Domicil vil den nye bydel bestå af 5 boligtårne, et kontorhus, sundhedscenter og kælderbygning på 4 etager. 

Produkter anvendt i projektet

COOL-LITE SKN
Solkontrollerende glas

COOL-LITE SKN

Belægningen sikrer effektiv solafskærmning, mens den bibeholder en neutral farve

Se mere
ECLAZ
Energiglas

Energiglas med maksimalt energibidrag og lystransmittans

Høj grad af naturligt lys kombineret med høj isoleringsevne

Se mere
Lamineret sikkerhedsglas
Sikkerhedsglas

Lamineret glas

Lamineret glas beskytter mod uheld og forsætlige overfald og skader

Se mere

Vil du høre mere?

Morten Bunszey

Morten Bunszey

Kalkulationsansvarlig

Har du brug for hjælp?

Vores team af salgskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig videre. 

Vores andre projekter

Se alle referencer

Glas er det flotteste og mest imponerede byggemateriale, hvis du spørger os

Vil du se, hvad vi mener? 

Isfjordscenteret set oppefra med udsyn til Diskobugten