Gå til primært indhold
Billede af det nye atrium ved Nordsøen Forskerpark set udefra

Nordsøen Forskerpark

Nordsøen Forskerpark huser en række af de vigtigste private og offentlige aktører inden for fiskeri og akvakultur og danner rammer for forskning, udvikling, rådgivning og formidling. Nu er der sat punktum for en udvidelse der skal forene nyt og gammelt og fremme indlærings- og arbejdsmiljøet i Nordsøen Forskerpark.

Projektperiode
2024
Sted
Hirtshals
Arkitekt
Søren Robert Lund
Fotograf
Lars Ditlev Petersen

Projektet

Den nye udvidelser på i alt 1.450 m2 omfatter et nyt campus til DTU samt en atriumbygning fungerende som bindeled mellem de omkringliggende bygninger - nyt såvel som gammelt. Et nøgleelement i bygningens design er de store specialdesignede vinduespartier, som er leveret af Vindunor A/S i Hjørring. I alt har Vindunor fremstillet og leveret 250 specialdesignede vinduespartier i træ/alu rammer i en unik farvetone - dette for at sikre det arkitektoniske udtryk. De specielle mål og vinkler på vinduerne krævede særlig præcision under monteringen, som er udført af Arne Andersen Vrå A/S.

SCANGLAS har leveret knap 400 m2 3-lags ruder fordelt på henholdsvis energiruder i den nordvendte facade og solafskærmende ruder (COOL-LITE SKN 154) i de sydvestvendte facader. Glasset bidrager til en energioptimeret bygning med en høj grad af dagslys og et godt indeklima.  

De meget store vinduespartier bidrager til et godt indeklima ved at lukke en masse dagslys ind, mens de solafskærmende glas sørger for, at varmen og refleksioner fra solen holdes ude. Det er også godt for energiforbruget.

Jes Vejby,
Vindunor A/S

Produkter anvendt i projektet

COOL-LITE SKN
Solkontrollerende glas

COOL-LITE SKN

Belægningen sikrer effektiv solafskærmning, mens den bibeholder en neutral farve

Se mere
PLANITHERM XN
Energiglas

Floatglas med en lavemissiv belægning

Et energiglas der kombinerer energieffektivitet med nye standarder for dagslys

Se mere

Vil du høre mere?

Allan Lund

Allan Lund

Area Sales Manager, BU Windows

Vi har mange års erfaring med glas

Har du brug for rådgivning eller sparring omkring et projekt med glas, så sidder vores team af eksperter inden for projektering, facader og vinduer klar. 

Vores andre projekter

Se alle referencer