Gå til primært indhold
Copenhagen International School

I 2017 åbnede dørene til den nye innovative skolebygning til Copenhagen International School i Nordhavn. 26.000 m2 med plads til 1200 elever. Da projektet blev tegnet var der et stort fokus på energioptimering, indeklima, funktionalitet og ikke mindst udseende.

Projektperiode
2017
Sted
Nordhavn
Arkitekt
C.F. Møller
Fotograf
Adam Mørk

Projektet

Facaden er dækket af 12.000 solcellepaneler i en blågrøn farve, der passer ind i havmiljøet, og som dækker halvdelen af skolens årlige elforbrug. Udover at bidrage positivt til bygningens forbrug, skal solcellerne være en fast del af undervisningen, så eleverne kan følge energiproduktionen og bruge data i fx fysik og matematik undervisning.

Derudover er skolen planlagt så der, så vidt muligt, er dagslys fra to sider i alle undervisningslokaler for at optimere arbejdsmiljøet for elever og lærer.

Bygningen er planlagt på en sådan måde, at alle fællesområder som sportshal, foyer, kantine, bibliotek mv. er "basen". Undervisningslokalerne er placeret ovenpå, og kan således aflåses efter endt skoletid, mens fællesområderne kan bruges af lokalsamfundet og arrangementer for skolen.

SCANGLAS har leveret CLIMATOP SKN 174 og CLIMATOP XN, der begge bidrager til et godt indeklima. Med valget af SKN 174 undgås for meget solvarme i bygningen på de mest udsatte steder, uden at udelukke en god og vigtigt mængde naturligt dagslys. Andre steder i bygningen er XN anvendt for at beholde mest mulig gratisvarme fra solen, og dermed nedsætte varmeregningen om vinteren.

I samarbejde med Vetrotech https://www.vetrotech.com/ har SCANGLAS leveret CONTRAFLAM El Glasgulv til skolen. CONTRAFLAM El 60 er et af de mest avancerede brandglas i Vetrotechs sortiment, og oplagt at anvende i områder, hvor glasset skal fungere som en del af en flugtvej, da El 60 ikke alene skærmer for flammer, men også for varmestråling.

Produkter anvendt i projektet

COOL-LITE SKN
Solkontrollerende glas

COOL-LITE SKN

Belægningen sikrer effektiv solafskærmning, mens den bibeholder en neutral farve

Se mere
PLANITHERM XN
Energiglas

Floatglas med en lavemissiv belægning

Et energiglas der kombinerer energieffektivitet med nye standarder for dagslys

Se mere
Contraflam
Brandbeskyttende glas

Brandbeskyttende glas, isolerende EI30-EI120

Et sortiment af fuldt isolerende, klart, brandbeskyttende brandglas

Se mere

Vil du høre mere?

Morten Lau

Morten Lau

Salgschef

Har du brug for hjælp?

Vores team af salgskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig videre. 

Vores andre projekter

Se alle referencer