Gå til primært indhold
Kalas

Kalas Bornholm

Hjemmelavet is, lokale frugter og kaffe, med udsigt til Østersøen og Hammerknuden. Det er hvad du kan få hos den lille café på Bornholm. 

Projektperiode
2016
Sted
Sandvig
Fotograf
Lacuna

Projektet

Kalas café ligger ved Sandvig Havn mellem øens højeste røgeriskorsten og havet. Oprindeligt er huset fra 1946, hvor det blev benyttet af havnens fiskere til opbevaring af isblokke, som man om vinteren savede ud af Hammersøen, samt fiskeudsalg. I 1974 lukkede fiskeudsalget, og i 2013 overtog Kalas stedet.

Der skulle gå 3 år før de åbnede dørene for den nye café. Ejerne ønskede at renovere og udvikle stedet, uden at ændre for meget på det oprindelige. Bl.a. har man bibeholdt de originale klinker på gulv og vægge i isudsalget. Ønsket var derudover at åbne bygningen ud mod havet. Naturen skulle stå i første række, og bygningen træde i baggrunden, så gæsterne kunne nyde naturen så uforstyrret som muligt.

Vi har leveret

SCANGLAS har leveret CLIMATOP XN til Lacuna foldedøre. Åbningen på Lacunas foldedøre er stor og tilpasses samt produceres til det enkelte projekt. Foldedøren giver et åbningsareal på hele 90% - et perfekt match til Kalas caféen, som ønskede at åbne bygningen ud mod havet. I de varme måneder kan caféen åbne foldedøren helt, og i høj grad integrere ude og inde, men kan stadig afskærme for kulde og dårligt vejr, uden at lukke af for dagslys og udsigt. Med valget af energiglas reduceres varmetabet til et minimum, til gavn for både varmeregningen og indeklimaet. 

Produkter anvendt i projektet

PLANITHERM XN
Energiglas

Floatglas med en lavemissiv belægning

Et energiglas der kombinerer energieffektivitet med nye standarder for dagslys

Se mere

Vil du høre mere?

Allan Lund

Allan Lund

Area Sales Manager, BU Windows

Har du brug for hjælp?

Vores team af salgskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig videre. 

Vores andre projekter

Se alle referencer