Gå til primært indhold
Vadehavscenteret

Vadehavscenteret

I 2017 åbnede Vadehavscenteret dørene for et nyt Vadehavscenter: Porten til Danmarks største nationalpark og UNESCO Verdensarv.

Projektperiode
2017
Sted
Ribe
Arkitekt
Dorte Mandrup
Fotograf
Rasmus Hjortshøj

Projektet

Centeret blev udvidet fra 1.400 m2 til 2.800 m2, og rummer både udstilling formidlingslokaler, kontorer, servicearealer, mødelokaler, café og butik. Centeret er tegnet og udtænkt med blik for det omkringliggende landskab. Materialevalget er rodfæstet i vadehavets miljø, mens der samtidig er tænkt over, hvordan den besøgende får den bedste oplevelse af naturen, og hvordan atmosfæren er.

Vadehavscenteret er blevet kendt som et fabelagtigt og unikt bygningsværk, der næsten fremstår som en del af marsklandet. Udover at være et prisvindende projekt danner Vadehavscenteret rammerne for udannelse og oplevelser for skoler, turister, familier og erhverv.

SCANGLAS har i samarbejde med Krone Vinduer leveret 3-lags energirude, der har et neutralt udseende og sikrer et godt indeklima ved energieffektivitet og dagslys. De isolerende egenskaber, og det reducerede varmetab, er til stor gavn for varmeregningen. 3-lags ruderne er kombineret med henholdsvis hærdet- og lamineret glas.

Produkter anvendt i projektet

PLANITHERM XN
Energiglas

Floatglas med en lavemissiv belægning

Et energiglas der kombinerer energieffektivitet med nye standarder for dagslys

Se mere
Lamineret sikkerhedsglas
Sikkerhedsglas

Lamineret glas

Lamineret glas beskytter mod uheld og forsætlige overfald og skader

Se mere
Hærdet glas
Sikkerhedsglas

Hærdet glas

Et fem gange stærkere glas end almindeligt glas. Når hærdet glas belastes så kraftigt, at det går i stykker, splintres det i små, ufarlige stumper

Se mere

Vil du høre mere?

Allan Lund

Allan Lund

Area Sales Manager, BU Windows

Har du brug for hjælp?

Vores team af salgskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig videre. 

Vores andre projekter

Se alle referencer