Gå til primært indhold
Tue, 06/04/2024 - 09:37

Nye grænseværdier for byggeri forhandlet på plads

Bygningsreglement

Danmark har gennem den nationale strategi for Bæredygtigt byggeri siden januar 2023 haft grænseværdier i bygningsreglementet for klimapåvirkning af nybyggeri. Nye grænseværdier er nu forhandlet på plads. 

Billede af bygning ved vandet og omgivet af grønne marker
I slutningen af maj blev politikerne enige om nye grænseværdier for 2025, som træder i kraft 1. juli 2025. 
I gennemsnit er grænseværdien blevet sænket fra 12 kg CO2/m2/år til 7,1. 
Der er indført differentierede grænseværdier for forskellige bygningstyper. Værdierne vil være forskellige afhængigt af bygningstypen, så de byggerier, som lettest kan bygges med lavt CO2/m2/år, vil møde højere krav.
 
Nye klimakrav for bygninger

 

Det er Bygherren der skal sikre, at dokumentationen foreligger ved færdigmelding af byggeriet, hvilket vil være i form af en livscyklusanalyse udført af en rådgiver i programmet LCAbyg fra Build – med input fra entreprenør/håndværker om faktisk materialeforbrug m.m.

 

Hvad er en livscyklusanalyse? 

En Livscyklusanalyse omfatter udledningen fra udvinding og transport af materialer til produktionssted og fremstilling af byggematerialer, udledning fra materialer til evt. udskiftning i levetiden, udledning fra energiforbrug til opvarmning/drift og udledning fra nedrivning og transport af affald/byggematerialer efter endt levetid. 

 

Vi har miljøvaredeklarationer

Ved udgangen af 2023 kunne vi publicere egne produktspecifikke miljøvaredeklarationer på 2- og 3-lags termoruder. Begge EPD’er er digitaliserede og kan importeres direkte i LCAbyg. 
Formålet med miljøvaredeklarationerne er at kommunikere videnskabelige og tredjeparts verificerede miljøinformationer for vores ruder til professionelle aktører inden for byggebranchen, så de kan udregne miljøpåvirkningerne i LCA for bygninger. 
Vi har dokumentationen på plads og er klar til at hjælpe dig med dit konkrete projekt. 

Andre nyheder

Vis alle nyheder

Vi har styr på dokumentation

Har du brug for hjælp til dit konkrete projekt? 

Vi har EPD'er, datablade og andet brochuremateriale til rådighed. 

Vi er klar til at hjælpe dig videre.

Kvinde smiler og kigger på en kollegas computer