Gå til primært indhold
Nye ruder bedre indeklima

Nye ruder

Træk, utætheder, kondensvand og rådne vinduer giver ubehag og dårligt indeklima. 

Når man skal skifte sin termorude, eller for den sags skyld hele vinduet, er det vigtigt, at man vurderer hvilke krav, man vil stille sine nye ruder. Termoruder har lang levetid, og derfor er valget af ruder afgørende for både komforten og økonomien i din bolig. I dag er der et utal af muligheder for at få ekstra funktioner i en rude, som kan øge komforten i din bolig.

Funktionerne herunder er blot dem, der hjælper i forhold til de mest gængse udfordringer i en bolig. Funktionerne kan kombineres på kryds og tværs. Tag en snak med din lokale forhandler, og find den bedste løsning for dig. 

Energi

Med en standard termorude fra SCANGLAS får du en energirude der har betydelig indvirkning på din varmeregning. Energiglas sikrer dagslys, udnyttelse af gratis varme fra solen samt isolering, således at varmen forbliver inde i boligen. 

Med en energirude vil du mærke forskel i din bolig. Træk fra vinduer reduceres væsentligt, mens indvendig kondens minimeres således, at trækarme ikke vil have tendens til at rådne.

Sol

Med en solkontrollerende energirude minimerer du risikoen for overophedning af rum i sommerperioden. Samtidig isolerer ruden effektivt, så du ikke får kulde fra ruden om vinteren.

En solkontrollerende rude er det optimale valg i store sydvendte vinduer, hvor du ønsker at reducere varmen fra solen. Som følge heraf vil du opleve et bedre indeklima, der i højere grad vil være mere ensartet året rundt. 

Lyd

Bor du ved en trafikeret vej, i centrum af en storby eller i nærheden af offentlige transportmidler, er lydreducerende glas det ideelle valg for dig.

En ekstra bonus ved lydreducerende glas er, at det altid er sikkerhedsglas, så du sikrer familien bedst muligt mod personskade, skulle uheldet være ude. 

Sikkerhed

Sikkerhedsglas giver dig ruder, du kan stole på. Med en rude af sikkerhedsglas får du både personsikkerhed og sikring mod indbrud i tilfælde af uheld.

Ruden er opbygget således, at den er stærk udvendig og dermed svær at slå i stykker, hvis den f.eks. rammes af en fodbold. Indvendigt består ruden af lamineret glas, som gør det vanskeligt for tyven at komme ind. Lamineringen gør ligeledes, at glasset ikke står til alle sider, men bliver hængende i laminaten.

Som en bonus er ruden isolerende, og derved får du et behageligt indeklima og en lavere varmeregning. Desuden tager lamineringen UV-stråler, så gulv og møbler ikke afbleges. 

Design

Med satineret glas får du en termorude, der er "mat". Det gør, at man ikke kan kigge gennem glasset, men at der stadig kommer lys ind i rummet. På den måde kan du få privatliv, selvom dit vindue vender ud mod gaden.

Glasset er anvendeligt både inde og ude og er velegnet til badeværelser, hvor man ikke ønsker frit gennemsyn. Med ruder af satineret glas får du desuden samme gode isoleringsevne som ved en standard energirude og de fordele, der hører med. Et ekstra plus ved ruden er lysindfaldet gennem den matte rude. Lyset spredes i rummet frem for at samles foran vinduet. På den måde udnyttes dagslyset optimalt. 

Relaterede produkter

COOL-LITE XTREME
Solkontrollerende glas

COOL-LITE XTREME

XTREME-typerne er markedets mest avancerede solkontrollerende glas

Se mere
ECLAZ
Energiglas

Energiglas med maksimalt energibidrag og lystransmittans

Høj grad af naturligt lys kombineret med høj isoleringsevne

Se mere
Ornament glas
Design glas

Ornamentglas

Et mønstret glas, der har en struktur trykt på overfladen

Se mere
Persiennerude
Solkontrollerende glas

Dynamisk energirude

Persienner indbygget i en hermetisk lukket energirude

Se mere

Andre rum

Find en forhandler i nærheden af dig

Har du brug for vejledning til at finde den rette løsning for dig? Vores forhandlere kan rådgive, lave opmåling samt montere din glasløsning. 

Find din lokale forhandler