Gå til primært indhold
Billede af Postbyen i eftermiddagssolen med København i baggrunden

Postbyen

Postbyen er det nye bykvarter i hjertet af København. Fem boligtårne fordelt på mere end 100 etager står klar til indflytning i 2026. Tårnene vil bestå af lejeboliger, erhverv og hotel, omringet af caféer, butikker og restauranter.

Projektperiode
2015 - 2028
Sted
København V.
Arkitekt
Arkitema
Fotograf
Rune Johansen

Projektet

Danica Pension står bag projektet, som dækker over 32.000 m2 bolig, retail og sundhedshus, 35.000 m2 kontorer samt 25.000 m2 kælder. De karakteristiske runde tårne rejser sig i højder fra 25 til 115 meter i hjertet af København. Postbyen har fået sit navn efter hvem der tidligere brugte området; Københavns Postcenter, som siden 1912 holdt til i den gamle postterminal mellem Bernstorffsgade, Carsten Niebuhrs Gade og banegraven. Med tårnene er 2. etape er nu færdiggjort, og 3. etape er påbegyndt og forventes færdig i 2028. 

Postbyen bliver et bilfrit bykvarter, med grønne passager og små oaser. Projektet er udformet med henblik på en DGNB certificering (Sølv, Guld, Platin Diamant og Hjerte) samt en LEED (Guld) certificering. Postbyen er designet med kvalitet og trivsel som et kardinalpunkt, hvor mennesket er sat først. En bydel til fællesskab, pauserne og det aktive liv. De store glasfacader er valgt dels med henblik på et godt indeklima som er essentielt for vores sundhed og velbefindende, dels for at afspejle døgnets rytme og årstidernes skiften. 

SCANGLAS har i samarbejde med HSHansen leveret 7.000 m2 2-lags ruder. Det udvendige lag er en hærdet VISIO SUN glastype, som skaber det dynamiske spil i facaden. Derudover er der leveret ruder med EMALIT, som er et hærdet, emaljebelagt glas. EMALIT er kendt for at være et exceptionelt holdbart sikkerhedsglas, med en stor grad af designfrihed. Alt glas er der blevet gennemført en Heat-Soak Test på, før montering i termoruderne. 

En Heat-Soak Test (varmelagringstest) gør det muligt at teste det hærdede glas for eventuelle Nikkelsulfid-indeslutninger, som i sjældne tilfælde kan forårsage spontane glasbrud. Under testen opvarmes det hærdede glas langsomt til 290° C ± 10° C og holdes ved denne temperatur i 2 - 8 timer. Testen fremprovokerer spontanbrud i hovedparten af de glas, hvor der måtte forekomme ustabile Nikkelsulfid-indeslutninger.

Vil du høre mere?

Morten Lau

Morten Lau

Salgschef

Har du brug for hjælp?

Vores team af salgskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig videre. 

Vores andre projekter

Se alle referencer

Glas er det flotteste og mest imponerede byggemateriale, hvis du spørger os

Vil du se, hvad vi mener? 

Isfjordscenteret set oppefra med udsyn til Diskobugten